: Visuel Kommunikatør
BJERGE-PRAVDA-BG-SH.jpg

CMAConcept Blog & Nyheder —

Nyheder, interessante emner, behindthe-scene artikler og alt mellem himmel og jord direkte fra CMAConcept & Christian M. Andersen.

Extreme Macro

Jeg har fået mig en spændende hobby til de stille nattetimer. Det hedder extreme macro photography og du har sikkert læst eller hørt om det. Ofte tager folk billeder af insekter, så de kan gengive detaljer som ingen har oplevet dem før. Jeg er ikke lige typen der køber klargjorte insekter på nettet, så istedet har jeg kastet mig over IC’ere (Integrerede Kredsløb) det vil sige dem der sidder i din pc’er, laptop og mobiltelefon. Ja de er faktisk overalt, bilen, hjemmet ja alt elektronisk. Det er bittesmå kredsløb der sket ikke kan ses med det blotte øje.

Intel 2764 EPROM fra slut 80’erne

Intel 2764 EPROM fra slut 80’erne

Da min første mikrodatamat, ja det hed en computer dengang i 80’erne, var en Acorn BBC model B, så ved jeg en masse om EPROM’er som har et vindue af glas i toppen til at slette indholdet på disse kredsløb. Så dem fik jeg købt mig en håndfuld af, helt fabriksnye fra en webshop i Polen. Dem har jeg så prøvet at affotografere, i første omgang at belyse korrekt, næste fase er at finde et plan så alt kan blive skarpt.

Det er en optisk forstørrelse på 5x det som den i virkeligheden er, og med en cropfaktor på 1.6x da jeg har valgt at skyde med et Sony A6300 kamera. Objektivet er et kinesisk manuelt objektiv som er helt fantastisk! Da det er så småt det hele, siger det sig selv at man ikke kan håndholde den slags, ej heller på en tripod, der er kun et værktøj der dur, det er en macrorail. Den vil jeg beskrive en anden god dag sammen med objektivet til de interesserede. Det findes nemlig både til Canon, Nikon og Sony.

Acorn BBC Model B - Paged ROM. The unexpanded Model B has four physical ROM sockets capable of accepting upto 16kB ROM/EPROMs on the main printed circuit board (PCB). The operating system was designed to support 16 ROMs through hardware expansion.
— http://www.boobip.com/information-index/paged-rom
Christian M. Andersen