: Visuel Kommunikatør
BJERGE-PRAVDA-BG-SH.jpg

CMAConcept Blog & Nyheder —

Nyheder, interessante emner, behindthe-scene artikler og alt mellem himmel og jord direkte fra CMAConcept & Christian M. Andersen.

Ordsprog

Opsat i Helvetica, spatieret i hånden, opsat helt simpelt og kontrastfyldt - med en hvid tidløs kant.

Opsat i Helvetica, spatieret i hånden, opsat helt simpelt og kontrastfyldt - med en hvid tidløs kant.

I december 2018 og januar 2019 var jeg igennem et forløb og hård proces hos Potentialefabrikken.dk. Undervejs skulle jeg selv sætte ord på det jeg stod for. Jeg vidste at den proces havde jeg gennemført tidligere, det var i 2005-2006, men jeg husker ikke helt detaljerne. Resultatet gemte sig nede i kælderen et sted. Dernede i en flyttekasse, i et hjørne af kælderen fandt jeg nogle gamle grafiske værker frem. Det var de 4 grundlæggende processer i alt hvad jeg foretager mig, som blev visuelt kommunikeret i nogle elegante, men stærke ordsprog.

De var alle sat grafisk op på en måde, hvor de fleste konventionelle regler er brudt. Det blev vendt op og ned, på hvad man må og ikke må. Bare lige for at være lidt på kant. Det er ikke gjort for at provokere uden grund, men for at udfordre modtageren i hvad der kan lade sig gøre.

Stil spørgsmålstegn ved ALT det, du aktuelt er overbevist om. Opstil derefter en liste over alle de overbevisninger, du engang klyngede dig til, men gør den ikke længere. Når du så undersøger dine nuværende overbevisninger, så kig i listen over de tidligere. Det vil vække eftertanke om, hvad tror du nu på. Et menneskes styrke kan måles ved det antal sandheder, det kan tåle. Spørge dig selv: Hvad er det, jeg ikke ønsker at vide? Og hvorfor vil jeg ikke vide det?

Stop med at opstille situationer, som bekræfter dine overbevisninger. Når du kommer med profetier eller forudsigelser som: “Klimaforandringerne er ved at udrydde os mennesker.” så læg mærke til, hvorfor dine handlinger rent faktisk får det til at gå i opfyldelse og blive en realitet.

Kan du forestille dig noget - så kan du gøre det. Længere er den ikke. Af samme årsag hedder det første ordsprog: Question everything you think you know

Christian M. Andersen